Sposób przygotowania:
Kasza jaglana z tuńczykiem i pomidorami
Nastawiamy wodę na kaszę, solimy i gotujemy kaszę al dente. Odcedzamy. Kroimy cebulę w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli.
Kroimy w kostkę dojrzałe pomidory i dodajemy do cebuli. Smażymy około 10 minut, a następnie dodajemy przyprawy.
Dodajemy tuńczyka, mieszamy i smażymy przez chwilę. Dodajemy kaszę, przecier pomidorowy oraz posiekaną bazylię.
Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego :)
Kroimy w kostkę dojrzałe pomidory i dodajemy do cebuli. Smażymy około 10 minut, a następnie dodajemy przyprawy.
Dodajemy tuńczyka, mieszamy i smażymy przez chwilę. Dodajemy kaszę, przecier pomidorowy oraz posiekaną bazylię.
Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego :)