Kasza jaglana ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kaszę wypłukać w gorącej wodzie, odcedzić, włożyć do wrzącej wody z solą i cukrem,

Kasza jaglana ze śmietaną

Składniki:

Kasza jaglana ze śmietaną

 

  • 1,5 szkl kaszy jaglanej
  • 1,5 szkl mleka
  • 1,5 szkl wody
  • sól
  • 1/2 szkl cukru
  • 1 duży kubek (1/4 l) śmietany
  • 3 łyżki cukru
  • 1 cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Kasza jaglana ze śmietaną
Kaszę wypłukać w gorącej wodzie, odcedzić, włożyć do wrzącej wody z solą i cukrem, podgotować, dodać tłuszcz i mleko, wymieszać i wypiec lub zawinąć w koc. Śmietanę ubić z cukrem, dodać cukier waniliowy. Gdy kasza będzie miękka, nakładać na talerze, a każdą porcję polewać śmietaną.