iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kasza jęczmienna z fasolą mung i krewetkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczne danie z zdrowej kaszy jęczmiennej do tego krewetki i fasolka mung , podlane winem i doprawione .

Kasza jęczmienna z fasolą mung i krewetkami

Składniki:

Kasza jęczmienna z fasolą mung i krewetkami

 

Sposób przygotowania:

Kasza jęczmienna z fasolą mung i krewetkami
Paprykę czerwoną myjemy osuszamy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w drobna kosteczkę . Czosnek obieramy. Fasolkę mung moczymy następnie gotujemy do miękkości. Na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy posiekany czosnek i chwilę smażymy, po kilku minutach dodajemy pokrojoną drobno paprykę czerwona i chilli . Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i dodajemy kaszę na patelnie. Dodajemy także ugotowaną fasolkę. Podlewamy winem - odparowujemy alkohol. Doprawiamy solą ,pieprzem do smaku. Gotujemy jeszcze kilka minut . Podajemy na ciepło ozdobione nitkami chili.