Sposób przygotowania:
Sajgonki z kaszą jęczmienną i warzywami
Marchew obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cukinię dokładnie myjemy, wydrążamy miękki miąższ, ścieramy na tarce o dużych oczkach, przesmażamy razem z marchewką na 2-3 łyżkach oleju rzepakowego. Papryki myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na cienkie paski o długości około 0,5 cm, dodajemy do marchewki i cukinii i smażymy razem jeszcze 3-4 minuty, studzimy. Kaszę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, dokładnie odcedzamy, dodajemy do warzyw wraz z roztartym w dłoni lubczykiem, obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulą oraz drobno posiekaną kapustą. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w bardzo drobną kostkę, dodajemy do pozostałych składników wraz z kiełkami fasoli mung , doprawiamy do smaku pieprzem i sosem sojowym. Papier ryżowy moczymy przez 1-2 sekundy w wodzie (można go smarować wodą przy pomocy pędzelka, ale poręczniej jest nalać wodę do miski i zanurzać na chwilę arkusze papieru), nakładamy farsz, zwijamy sajgonki i smażymy ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju rzepakowym.


anemon
pszczolkaanulka
superbaba4
jaNina
Lemonaga
edytaha
anemon
Bernadetta
Tit