gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Kasza jęczmienna z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kaszę można podać z potrawką, sosem lub wątróbką drobiową

Kasza jęczmienna z grzybami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kasza jęczmienna z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Kasza jęczmienna z grzybami
Suszone grzyby dokładnie obgotuj, ostudź i pokrój w drobną kostkę. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w drobną kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj. W garnuszku rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę z czosnkiem, dodaj paprykę chwilę podsmaż i wrzuć pokrojone grzyby, przypraw vegetą. Duś razem ok. 15 min. Następnie wsyp kaszę jęczmienną, wymieszaj i zalej wodą tak aby zakryła całą kaszę, na wolnym ogniu lekko gotuj aż cały płyn wsiąknie, odstaw w ciepłe miejsce pod przykryciem by kasza zmiękła.
Kasza jęczmienna z grzybami
obgotowane grzyby pokrój w drobną kosteczkę
Kasza jęczmienna z grzybami
Cebulę, czosnek i paprykę pokrój w kostkę
Kasza jęczmienna z grzybami
Kaszę zalej wodą tak by ją całkowicie pokryła , gotuj na małym ogniu