wieza1987

wieza1987

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Kasza jęczmienna z pieczonymi warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Znakomite danie na niedzielne spotkanie rodzinne

Kasza jęczmienna z pieczonymi warzywami

Składniki:

Kasza jęczmienna z pieczonymi warzywami

 

Sposób przygotowania:

Kasza jęczmienna z pieczonymi warzywami
Kaszę gotujemy w wodzie z dodatkiem curry. Paprykę wstawiamy do piekarnika o temperaturze 180 stopni na ok. 30 min. Po upieczeniu wkładamy do plastikowej torby, szczelnie zamykamy i odstawiamy na 10 min. - po tym czasie łatwiej będzie zdjąć skórkę. Następnie kroimy paprykę w kostkę, a czosnek siekamy. Paprykę układamy na talerzu na kształt szachownicy, posypujemy posiekanym czosnkiem, skrapiamy oliwą. Kaszę przesmarzamy na oliwie z natką pietruszki. Podajemy z upieczoną papryką.