Sposób przygotowania:
Kasza jęczmienna z pomidorami i mięsem
Kaszę jęczmienną podsmażamy na masełku podobnie jak robimy risotto , mieszamy i zalewamy wodą - gotujemy na małym ogniu. Mieszamy od czasu do czasu. Pod koniec gotowania solimy do smaku.
Na drugiej patelni na odrobinie oleju podsmażamy czosnek drobno posiekany. Mieszamy i dodajemy mięso mielone podsmażamy. Do mięsa dodajemy ugotowaną kaszę.
Pomidory odsączmy z oleju i miksujemy. Pastę dodajemy do kaszy z mięsem. Wszystko mieszamy i doprawiamy pieprzem do smaku.
Podajemy na ciepło.
Na drugiej patelni na odrobinie oleju podsmażamy czosnek drobno posiekany. Mieszamy i dodajemy mięso mielone podsmażamy. Do mięsa dodajemy ugotowaną kaszę.
Pomidory odsączmy z oleju i miksujemy. Pastę dodajemy do kaszy z mięsem. Wszystko mieszamy i doprawiamy pieprzem do smaku.
Podajemy na ciepło.
zbysiowa