Sposób przygotowania:
Kasza jęczmienna z sosem z cielęciny
Kaszę jęczmienną gotujemy gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu do miękkości. Mięso cielęce kroimy w kostkę, opruszamy delikatnie mąką i wkładamy do garnka z rogrzaną margaryną - chwilę całość obsmażamy, następnie zalewamy 2 litrami gorącej wody, dodajemy sól, pieprz, liście laurowe i ziele angielskie - gotujemy do miękkości, można uzupełnić brak wody. Gdy mięso jest już miękkie dodajemy cebule pokrojone w piórka i gotujemy jeszcze 5 minut. Następnie wlewamy zahartowaną śmietanę zmieszaną z mąką i dokładnie mieszamy (doprawiamy do smaku), gotujemy jeszcze chwile do czasu aż sos nieco zgęstnieje. Ciepłą kaszę polewamy gorącym sosem z cielęciny. Podajemy z surówką.