Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Kasza jęczmienna z warzywami i szpinakie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

aromatyczne danie z idealnie dobranymi składnikami - cudo!

Kasza jęczmienna z warzywami i szpinakie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kasza jęczmienna z warzywami i szpinakie

 

Sposób przygotowania:

Kasza jęczmienna z warzywami i szpinakie
Przygotowujemy potrzebne składniki. Marchewkę oraz ziemniaki obieramy ze skórki i myjemy, ziemniaki kroimy w kostkę, a marchewkę w półplasterki - warzywa przekładamy do garnka, zalewamy wodą dodajemy 0,5 łyżeczki soli i gotujemy do miękkości, następnie odcedzamy. Między czasie gotujemy kaszę jęczmienną w osolonej wodzie (400ml). Obraną cebulę kroimy w kostkę, na patelnie wlewamy nieco oleju i przesmażamy cebulę, następnie dodajemy posiekany szpinak i po 5 minutach dodajemy odcedzoną, ugotowaną kaszę i chwilę razem przesmażam - doprawiamy do smaku. Dodajemy gorące ziemniaki i marchewkę,mieszamy i podajemy
Kasza jęczmienna z warzywami i szpinakie
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki.
Kasza jęczmienna z warzywami i szpinakie
Obraną cebulę kroimy w kostkę, na patelnie wlewamy nieco oleju i przesmażamy cebulę
Kasza jęczmienna z warzywami i szpinakie
następnie dodajemy posiekany szpinak i
Kasza jęczmienna z warzywami i szpinakie
dodajemy odcedzoną, ugotowaną kaszę i chwilę razem przesmażam -