Sposób przygotowania:
Kaszka kukurydziana z dodatkami z pary
Mieszamy olej, miód sok z cytryny i tymianek. Dodajemy odrobinę soli i czarnego pieprzu. Mieszaniną smarujemy mięso. Odstawiamy na 15 minut. Obieramy brukselkę i brokuły. Większe kawałki kroimy na połówki, a brokuły na różyczki. Oprószamy warzywa pieprzem ziołowym i odrobiną soli (choć nie jest to konieczne). Wstawiamy warzywa do koszyczków parowaru. Na tacy parowaru rozkładamypokrojone w plastry mięso. Nastawiamy parowar na 30 minut. Parujemy wszystko razem. Kaszkę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Pod koniec gotowania dodajemy masło i pół łyżeczki pieprzu ziołowego. Solimy do smaku . Ciepłą kasze zawijamy w koc i odstawiamy. Po około 15 minutach wyjmujemy brokuły, po 25 minutach brukselkę -powinna być miękka. Sprawdzamy po 30 minutach czy mięso jest ugotowane. Jeśli tak , kroimy je w kostkę.W przeciwnym wypadku parujemy jeszcze tyle, ile potrzeba. Nakładamy na talerze kaszę, posypujemy ją kostką mięsną i obkładamy warzywami.