mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Kasza kuskus po grecku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kasza kuskus w wersji greckiej, szybkie i łatwe danie.

Kasza kuskus po grecku

Składniki:

Kasza kuskus po grecku

 

Sposób przygotowania:

Kasza kuskus po grecku
Kaszę wsyp do miski i zalej wrzącym bulionem. Odstaw na 5 minut. Po upływie tego czasu, rozdrobnij kaszę widelcem.
Koperek umyj, osusz i posiekaj. Ogórek zetrzyj na tarce. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Jogurt grecki wymieszaj ze startym ogórkiem, czosnkiem i połową koperku. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Tak przygotowany jogurt zmieszaj z kuskusem. Na talerzu rozsyp dekoracyjnie resztę koperku. Kaszę nakładaj łyżką na talerzy, układając ją na koperku. Udekoruj na koniec fasolką.