Sposób przygotowania:
Kasza kuskus po grecku
Kaszę wsyp do miski i zalej wrzącym bulionem. Odstaw na 5 minut. Po upływie tego czasu, rozdrobnij kaszę widelcem.
Koperek umyj, osusz i posiekaj. Ogórek zetrzyj na tarce. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Jogurt grecki wymieszaj ze startym ogórkiem, czosnkiem i połową koperku. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Tak przygotowany jogurt zmieszaj z kuskusem. Na talerzu rozsyp dekoracyjnie resztę koperku. Kaszę nakładaj łyżką na talerzy, układając ją na koperku. Udekoruj na koniec fasolką.
Koperek umyj, osusz i posiekaj. Ogórek zetrzyj na tarce. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Jogurt grecki wymieszaj ze startym ogórkiem, czosnkiem i połową koperku. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Tak przygotowany jogurt zmieszaj z kuskusem. Na talerzu rozsyp dekoracyjnie resztę koperku. Kaszę nakładaj łyżką na talerzy, układając ją na koperku. Udekoruj na koniec fasolką.