Sposób przygotowania:
Kasza manna z kiwi
Kaszę mannę mieszam z 1 szklanką zimnego mleka. Zagotowuję mleko i gdy wrze na malutkim ogniu wlewam powoli mieszając ciągle kaszkę mannę napęczniałą w mleku.
Gotuję jeszcze 5 minut, ale często mieszam by się nie przypaliło i nie przywarło do dna. Dodaję do smaku cukier.
Przekładam ugotowaną kaszkę do miseczek. Kiwi obieram, kroję w półplasterki. Dekoruję deser kawałkami kiwi i od razu podaję.
Zamiast kiwi mozna użyć truskawek, malin, brzoskwiń itd.
Gotuję jeszcze 5 minut, ale często mieszam by się nie przypaliło i nie przywarło do dna. Dodaję do smaku cukier.
Przekładam ugotowaną kaszkę do miseczek. Kiwi obieram, kroję w półplasterki. Dekoruję deser kawałkami kiwi i od razu podaję.
Zamiast kiwi mozna użyć truskawek, malin, brzoskwiń itd.