Sposób przygotowania:
Kasza pęczak ze skrzydełkamiETAP 1:
Skrzydełka natrzeć przyprawą do drobiu i zrumienić na niewielkiej ilości tłuszczu ( tłuszczu ma być mało bo mięso wytopi swój tłuszcz ).
Na drugiej patelni podgrzać olej i wrzucić opłukaną kaszę chwilę ją przesmażyć i podlać bulionem, wymieszać i gotować na małym gazie do momentu, aż cały płyn się wchłonie, wtedy dolać kolejną porcję bulionu i tak do wyczerpania bulionu i zmięknięcia kaszy.
ETAP 2:
Przy dolaniu ostatniej porcji bulionu do kaszy dodać pokrojoną w grubsza kostkę paprykę, por pokrojony w plasterki i pomidory, wymieszać
ETAP 3:
na wierzchu ułożyć usmażone skrzydełka, przykryć i dusić wszystko jeszcze kilka minut do wchłonięcia się całego bulionu. Przed podaniem posypać zieloną pietruszką.
Jeśli mamy dobrze doprawiony bulion to nie musimy doprawiać już kaszy.