iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Jadło zakapiora - pęczak z kurczakiem i kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczne danie z pęczaku z piersią kurczaka i wędzona kiełbasą. Do tego cebula, czosnek i czerwona papryka, smaczne i syte danie

Jadło zakapiora - pęczak z kurczakiem i kiełbasą

Składniki:

Jadło zakapiora - pęczak z kurczakiem i kiełbasą

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jadło zakapiora - pęczak z kurczakiem i kiełbasą
Pęczak płuczemy , zalewamy woda i gotujemy pod przykryciem w osolonej wodzie. Mieszamy od czasu do czasu. Na patelni na łyżce masła podsmażamy posiekana cebule i wyciśnięty czosnek. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę pierś z kurczaka - smażymy . Następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę kiełbasę. Mieszamy. Papryki myjemy osuszamy usuwamy białe błonki i kroimy w kosteczkę . Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Podsmażamy z mięsem. Ugotowany pęczak łączymy z zawartością patelni. Mieszamy. Dodajemy jeszcze łyżkę masła. Całość doprawiamy.