Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Kasza perłowa z grzybami i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Przepis bardzo ciekawy i łatwy w przyrządzeniu - na pewny wielu przypadnie do gustu.

Kasza perłowa z grzybami i warzywami

Składniki:

Kasza perłowa z grzybami i warzywami

 

  • (1 porcja):
  • 2 łyzki stołowe kaszy perłowej
  • 10 dag grzybów
  • Garść łuskanego zielonego groszku
  • 1 marchewek
  • 2-3 dag tartego sera
  • ½ kubka kefiru
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka stołowa oleju
  • 1 łyżeczka margaryny
  • Zielona pietruszka
  • Sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Kasza perłowa z grzybami i warzywami
Kaszę perłową razem z marchewką i cebulą (w całości) gotować na miękko w osolonej wodzie. Grzyby pokroić w plasterki i dusić na oleju razem z zielonym groszkiem, następnie dodać posiekaną zieloną pietruszkę oraz ugotowaną i pokrojoną w kostkę marchewkę. Do półmiska włożyć kaszę z dodatkiem margaryny, do osobnego mieszankę grzybowo-jarzynową. Podawać z tartym serem zmieszanym z kefirem.