Sposób przygotowania:
Kasza perłowa z warzywami i serem
2 szklanki kaszy perłowej gotujemy w 4 szklankach wody z dodatkiem soli, gotując mieszamy aby kasza się nie przypaliła.
W tym czasie jak się gotuje kasza myjemy warzywa, obieramy i kroimy w plasterki,pokrojone warzywa wkładamy do rondelka z rozpuszczonym masłem i lekko przysmażamy mieszając by się nie przypaliły.
Do ugotowanej kaszy dodajemy warzywa i połowę startego sera oraz koperek, sól,pieprz i wszystko razem dokładnie mieszamy.
Gotową masę wykładamy do naczynia do zapiekania i posypujemy resztą startego sera,tak przygotowaną zapiekankę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy ok. 30-35 min.
Podajemy jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięsa wołowego lub wieprzowego.
W tym czasie jak się gotuje kasza myjemy warzywa, obieramy i kroimy w plasterki,pokrojone warzywa wkładamy do rondelka z rozpuszczonym masłem i lekko przysmażamy mieszając by się nie przypaliły.
Do ugotowanej kaszy dodajemy warzywa i połowę startego sera oraz koperek, sól,pieprz i wszystko razem dokładnie mieszamy.
Gotową masę wykładamy do naczynia do zapiekania i posypujemy resztą startego sera,tak przygotowaną zapiekankę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy ok. 30-35 min.
Podajemy jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięsa wołowego lub wieprzowego.