Izabela Nowak-slonce

Izabela Nowak-slonce

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Kasza perłowa zapiekana z mięsem mielony

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny i zdrowy obiad dla każdego

Kasza perłowa zapiekana z mięsem mielony Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kasza perłowa zapiekana z mięsem mielony

 

  • 150 g kaszy perłowej,
  • 500 g mięsa mielonego,
  • 2 cebule białe,
  • 2 łyżki keczupu pikantnego
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki natki pietruszki,
  • 50 g margaryny,
  • bułka i margaryna do formy,
  • 2 pomidory,
  • pieprz do smaku,
  • olej do smażenia.,
  • kucharek lub vegeta do smaku

 

Sposób przygotowania:

Kasza perłowa zapiekana z mięsem mielony
Cebule drobno kroimy. Przesmażamy na oleju. Dokładamy mięso mielone rozdrabniając je widelcem. Kasze gotujemy wg przepisu na opakowaniu.Następnie dodajemy keczup, koncentrat pomidorowy i do smaku przyprawę typu vegeta.Dosypujemy ugotowana kasze i mieszamy. Formę do zapiekanek smarujemy margaryna i posypujemy bułką tartą . Wykładamy do niej masę Na warstwie mięsnej układamy pokrojone w plastry pomidory. Na pomidorach kładziemy wiórka zimnej margaryny. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekamy 30 minut. Podajemy od razu ciepłe. .
Kasza perłowa zapiekana z mięsem mielony
Cebule przesmażamy na oleju a nastepnie dodajemy mięso
Kasza perłowa zapiekana z mięsem mielony
Mieszamy wszystkie składniki dokładnie ze sobą
Kasza perłowa zapiekana z mięsem mielony
Na koniec dokładamy kasze lekko przestudzoną
Kasza perłowa zapiekana z mięsem mielony
na mase kładziemy kawałki sera i plastry pomidora