gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Kasza z gulaszem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

bardzo dobre danie, które smakuje wszystkim, zrobiłam to danie na uroczystość, którą niedawno mieliśmy w domu. Gościom smakowało.

Kasza z gulaszem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kasza z gulaszem

 

  • 2 szklanki kaszy średniej
  • 1 kostka rosołowa
  • łyżeczka soli
  • GULASZ
  • 1/3 kostki margaryny
  • pół cebuli
  • pół kg łopatki wieprzowej
  • 1 łyżka mąki
  • szklanka wody
  • sól
  • pieprz
  • kucharek
  • przyprawa do gulaszu

Sposób przygotowania:

Kasza z gulaszem
KASZA: ugotować kaszę w osolonej wodzie na kostce do miękkości. GULASZ: margarynę roztopić, cebulę pokroić w kostkę i włożyć do garnka z margaryną. Zrumienić. Następnie pokroić mięso w kostkę, dodać do cebuli i dusić do miękkości, posolić. Jak już mięso będzie miękkie, podlać wodą, zagotować. W odrobinie wody rozpuścić mąkę i zagęścić sos. Przyprawić. Kaszę wyłożyć na talerze, polać sosem i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Kasza z gulaszem
Cebulę pokroić i dodać do topiącej się maragryny. Zrumienić
Kasza z gulaszem
Następnie dodać mięso i dusić do miękkości.
Kasza z gulaszem
Następnie podlać wodą i zagęścić maką z wodą
Kasza z gulaszem
Ugotowaną kaszę przełożyć na talerz i podlać sosem.