Sposób przygotowania:
Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym
Cebule obieramy z łupiny ,czosnek obieramy wyciskamy . Cukinię dobrze myjemy nie obieramy z skórki .Używamy cukinię młodą .Kaszę gotujemy w wodzie z dodatkiem soli . Po ugotowaniu mieszamy ja z łyżeczką masła ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem .Odstawiamy nakrywamy żeby nie ostygła. Mięso myjemy i kroimy w drobna kosteczką . Smażymy je na oleju z obu stron .Dodajemy wyciśnięty czosnek i słodka sproszkowaną paprykę .Mieszamy .Dodajemy pokrojona cebulę .Dodajemy przyprawę do gulaszu.Dodajemy pokrojoną w plasterki cukinię Następnie mięso podlewamy 1/2 szklanki rosołu,bulionu i dusimy ok 30min . Gdy mięso robi się miękkie dolewamy szklankę przecieru pomidorowego.Dusimy . Doprawiamy cukrem do smaku ,żeby przełamać kwaśność pomidorów. Gdy mięso jest miękkie zaciągamy lekko mąką .