iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kasza z gulaszem ze schabu

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kasza z lekkim gulaszem z schabu

Kasza z  gulaszem ze schabu

Składniki:

Kasza z gulaszem ze schabu

 

  • 1/2 kg schab z polędwiczką,
  • 2 szt kostka wołowa,
  • 2 ząbki czosnek,
  • 1 woreczek kasza jęczmienna perłowa,
  • uniwersalna przyprawa
  • 1 łyżka oleju,
  • 1 cebula,
  • pieprz czarny mielony,
  • papryka słodka mielona
  • kiełki brokuła,
  • 1 łyżka masła

 

Sposób przygotowania:

Kasza z gulaszem ze schabu
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy doprawiamy przyprawą uniwersalną i łyżka masła .Mieszamy i odstawiamy ,żeby nie ostygła. Schab i polędwiczkę odkrawamy od kości. Mięso kroimy w kosteczkę. Do mięsa dodajemy 2 łyżki oleju , wyciśnięty czosnek, paprykę słodką ,pokrojona cebulę i pieprz mieszam. Odstawiamy do lodówki na pok 1 godzinę. Następnie całość wysypujemy na gorącą patelnie -smażymy. Dodajemy 2 kostki wołowe i podlewamy wodą gotujemy ,aż powstanie ładny sos. Podajemy z kaszą i kiełkami.