nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Kasza z pieczarkami, cebulką i korniszonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna kasza jęczmienna z dodatkami. Może stanowić samodzielne danie. Je podałam do niej pieczoną kiełbaskę.

Kasza z pieczarkami, cebulką i korniszonem

Składniki:

Kasza z pieczarkami, cebulką i korniszonem

 

Sposób przygotowania:

Kasza z pieczarkami, cebulką i korniszonem
1. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie ok. 15 minut pod przykryciem. Na małym ogniu pod przykryciem. Odcedzamy i wyciągamy w woreczka. 2. W międzyczasie oczyszczamy pieczarki i kroimy w plasterki. Cebulę i ogórki kroimy w kosteczkę. 3. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i wrzucamy pieczarki. Smażymy aż lekko odparują wodę. Dorzucamy cebulę, dodajemy łyżkę oleju dusimy kilka minut. Wrzucamy kaszę (ewentualnie dodajemy jeszcze odrobinę oleju) i całość przesmażamy dokładnie mieszając.Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wykładamy na talerze i posypujemy pokrojonym ogórkiem konserwowym.