Sposób przygotowania:
Risotto z kaszy z pieczarkami
Kaszę płuczemy pod zimną wodą.Cebulę i pieczarki obieramy i kroimy w drobną kostkę. W woku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę, gdy się zeszkli dodajemy pieczarki a następnie wsypujemy kaszę i dokładnie mieszamy. Podsmażamy przez kilka minut na dużym ogniu, co chwilę mieszając.Następnie wlewamy połowę bulionu - dusimy, gdy kasza wchłonie bulion to dolewamy drugą połowę.Zmniejszamy płomień i doprawiamy solą i pieprzem do smaku - chwilę smażymy.Wyłączamy płomień i na koniec dodajemy posiekaną pietruszkę. Delikatnie mieszamy i odstawiamy na chwilę. Risotto podałam z pieczoną karkówką i surówką z buraczków. Smacznego :)
zbysiowa
Jesteśmy tym co jemy
bardzo smaczne ;)
ami91
Jesteśmy tym co jemy
dzięki za uwagę! a pieczarek około 300 g :)
Smacznego :)