jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Kasza z tymiankową omastą

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

W czasie przedświątecznym lubię proste jadło, wtedy Święta lepiej "smakują".

Kasza z tymiankową omastą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kasza z tymiankową omastą

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kasza z tymiankową omastą
Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie, do gorącej dodajemy masło - mieszamy. W czasie gdy gotuje się kasza obieramy cebulę i jabłka, kroimy je w piórka lub półplasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, szklimy na nim cebulę, dodajemy pokrojone jabłka i tymianek. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku - dusimy około 5 minut pod przykryciem. Do foremki wkładamy kaszę lekko ją ugniatając, wykładamy ją z foremki na talerz, dodajemy usmażoną z jabłkiem i tymiankiem cebulę. Kasza dobrze smakuje z kubkiem kefiru lub zsiadłego mleka.
Kasza z tymiankową omastą
Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie, dodajemy masło.
Kasza z tymiankową omastą
Na patelni rozgrzewamy olej, szklimy na nim cebulę, dodajemy pokrojone jabłka i tymianek.