iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pęczak ze szpinakiem i sadzonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Jesienią często powracam do kasz, a z wielka przyjemnością do zdrowego pęczaku. Tym razem ze szpinakiem, czosnkiem i sadzonym jajkiem.

Pęczak ze szpinakiem i sadzonym

Składniki:

Pęczak ze szpinakiem i sadzonym

 

 

 

 

 

  • 1 łyżka klarowanego masła

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pęczak ze szpinakiem i sadzonym
Pęczak gotujemy w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy posiekany czosnek i szpinak. Smażymy na małym ogniu. Kiedy szpinak jest gotowy dodajemy do niego ugotowany pęczak. Mieszamy. Dolewamy śmietanę, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy z sadzonym jajkiem.

Tagi:

szpinak