Sposób przygotowania:
Kaszotto ze szpinakiem i gotowanym kurczakiem
Kaszę gotujemy na miękko w lekko osolonej wodzie. Przekładamy ugotowaną kaszę do miski.
Szynkę - gotowanego kurczaka kroimy w kosteczkę, przekładamy do kaszy - mieszamy.
Świeży szpinak płuczemy, podduszamy przez kilka minut na maśle doprawiając sola i granulowanym czosnkiem, przekładamy do kaszy, mieszamy.
Natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do kaszy doprawiamy pieprzem - mieszamy.
Szynkę - gotowanego kurczaka kroimy w kosteczkę, przekładamy do kaszy - mieszamy.
Świeży szpinak płuczemy, podduszamy przez kilka minut na maśle doprawiając sola i granulowanym czosnkiem, przekładamy do kaszy, mieszamy.
Natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do kaszy doprawiamy pieprzem - mieszamy.