karolina1869

karolina1869

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 105]

Kaszanka

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

kaszanka przysmak mojego męża, uwielbia ją

Kaszanka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kaszanka

 

Sposób przygotowania:

Kaszanka
Skórki ze słoniny gotujemy, ostudzamy, a następnie przepuszczamy przez maszynkę. Kaszę i ryż gotujemy z dodatkiem wody z gotowanej słoniny. Przepuszczone przez maszynkę skórki mieszamy z ostudzoną kaszą i ryżem, dolewamy krew, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą, dokładnie razem mieszamy, powstała masę nakładamy do oczyszczonych jelit, które zawiązujemy z dwóch stron. Wypełnione jelita nakładamy na blachę, pieczemy w tem. ok 180 stopni przez ok 1,5 godziny, do momentu aż skórki się zarumienią.
Kaszanka
kaszanka przygotowana do zapieczenia w piekarniku