Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Kaszanka z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna i sycąca kaszanka z cebulą - swojskie smaki!

Kaszanka z patelni

Składniki:

Kaszanka z patelni

 

  • SKŁADNIKI:
  • ( 2 porcje )
  • kaszanka - 2 szt
  • cebula - 2 szt
  • sól - do smaku
  • pieprz - do smaku
  • majeranek - 1 szczypta
  • prawdziwe masło - 100 g

 

Sposób przygotowania:

Kaszanka z patelni
Na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i szklimy. Kaszankę nacinamy z dwóch stron w kilku miejscach , uważając , by nie przerwać jelita. Dodajemy na patelnię , oprószamy solą , pieprzem i majerankiem i na wolnym ogniu smażymy ok. 8-10 minut , do momentu aż kaszanka lekko się zrumieni , a cebulka usmaży. Podajemy gorące ze świeżym pieczywem np. kajzerką. Smacznego!