Sposób przygotowania:
Kolorowe owocowe szaszłyki
Wszystkie owoce dokładnie myjemy i obieramy ze skórki. Następnie kroimy je na mniejsze kawałki (niekoniecznie w kostkę). Całość skrapiamy sokiem z połowy cytryny aby nie ściemniały. Kawałki owoców nabijamy na patyczki do szaszłyków na przemian w kolejności jaką sami sobie ustalimy. Teraz przygotowujemy sos do szaszłyków: mieszamy miód, sok z cytryny, kilka kropli olejku waniliowego oraz cynamon i roztarte goździki. Każdy szaszłyk osobno układamy na foli aluminiowej, polewamy owoce sosem i zawijamy jak cukierka. Szaszłyki kładziemy na ruszt i grilujemy je z dwóch stron po ok. 4 minuty. Przed podaniem można jeszcze polać je pysznym sosem. Można je podawać w lodami. Smacznego!
Tit
-Natka-
Nie gniewam się. :)
Konczi
5!