Renia_Kawa

Renia_Kawa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Kaszka na słodko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kaszka kukurydziana na słodko zasmakuje nawet największym niejadkom.

Kaszka na słodko

Składniki:

Kaszka na słodko

 

Sposób przygotowania:

Kaszka na słodko
Wodę gotujemy doprowadzając do wrzenia, a następnie nie ściągając jej z gazu wsypujemy kaszę kukurydzianą i intensywnie mieszamy aby nie powstały grudki. Gaz przykręcamy aby był najmniejszy płomień. Kiedy kasza zaczyna gęstnieć, dorzucamy po kolei rodzynki, słonecznik, płatki i orzechy. Cały czas mieszamy. Kiedy już kasza zgęstnieje, wyłączamy gaz i wrzucamy pokrojonego w plasterki banana. Wszystko dokładnie jeszcze raz mieszamy i wykładamy na talerze w formie kopca. Robimy na środku dołeczek i wlewamy do niego po dwie łyżki dżemu na porcję. Możemy udekorować orzechami włoskimi. Smacznego!