Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Kaszotto z czerwoną fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tak przygotowana kasza zachwyci każdego. Ma ciekawy smak, jest bardzo sycąca i niezmiernie aromatyczna.

Kaszotto z czerwoną fasolą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kaszotto z czerwoną fasolą

 

Sposób przygotowania:

Kaszotto z czerwoną fasolą
Kroimy pora i cebulę w kostkę. Podrumieniamy na patelni. Dodajemy oba rodzaje kaszy. Dodajemy pokrojone kabanosy i podsmażamy przez 3 minuty. Dodajemy wino. Kiedy wsiąknie dodajemy stopniowo bulion aż do całego wsiąknięcia cieczy. Dodajemy fasolkę, doprawiamy przyprawami. Mieszamy. Nakładamy na talerz, posypujemy fetą i orzechami. 
Kaszotto z czerwoną fasolą
Podrumieniamy cebulę oraz pokrojonego pora
Kaszotto z czerwoną fasolą
Dodajemy kaszę i mieszamy podsmażając całość
Kaszotto z czerwoną fasolą
Do kaszy dodajemy pokrojone kabanosy i mieszamy
Kaszotto z czerwoną fasolą
Stopniowo zalewamy winem i bulionem potem dodajemy fasolę