Sposób przygotowania:
Naleśniki z białym serem ze szpinakiem
Przygotować ciasto na naleśniki z mąki mleka i jajek które należy zmiksować mikserem. Dolać wody i wsypać szczyptę cukru i soli. Pozostawić 10 minut aby odpoczęło ciasto.
W między czasie przygotować farsz ze szpinaku z serem białym. Cebulkę pokroić i podsmażyć na patelni z odrobiną tłuszczu, dodać przepuszczony przez praskę czosnek i razem chwilkę podsmażyć. Dołożyć następnie szpinak mrożony lub świeży, dusić chwilę i wlać jogurtu lub śmietany. dusić do odparowania. Ostudzony wymieszać z białym serem, przyprawić solą i pieprzem.
Usmażyć naleśniki na patelni i smarować naleśniki, następnie składać w trójkąty lub zwijać w rulony. Podawać na ciepło.
Smacznego
W między czasie przygotować farsz ze szpinaku z serem białym. Cebulkę pokroić i podsmażyć na patelni z odrobiną tłuszczu, dodać przepuszczony przez praskę czosnek i razem chwilkę podsmażyć. Dołożyć następnie szpinak mrożony lub świeży, dusić chwilę i wlać jogurtu lub śmietany. dusić do odparowania. Ostudzony wymieszać z białym serem, przyprawić solą i pieprzem.
Usmażyć naleśniki na patelni i smarować naleśniki, następnie składać w trójkąty lub zwijać w rulony. Podawać na ciepło.
Smacznego