Sposób przygotowania:
Moje gryczane kaszotto
Cebulę obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Groszek i marchewkę odsączyć z zalewy. Na patelni roztopić masło i wrzucić cebulkę po czym ją podsmażyć. Następnie wrzucić kaszę i dalej chwilkę smażyć a po chwili dodać marchew i groszek i doprawić. Całość smażyć jeszcze około minuty. Kaszotto podawać na gorąco np. do zrazów lub gulaszu mięsnego.
Konczi
zewa
Też myślałam o kukurydzy, ale miałam otwarty groszek i musiałam go zużyć a kukurydzy akurat nie miałam :)
edytaha
zewa
dzięki, jak dla mnie fajna odmiana bo sama kasza to tak nieciekawie wygląda :)
2milutka
zewa
Dokładnie tak, niby zwykła a jednak inna :)
jaNina
zewa
częstuj się kochana :)
zbysiowa
zewa
Dziękuję :)
evita0007
zewa
O tak, mięsiwo bardzo wskazane :)
evita0007
Dokładnie bez niego ani rusz hihi ;D
zewa
Masz 100 % rację Ewciu :)
-Natka-
zewa
Natko dziękuję. Muszę przyznać, że w takim wydaniu kasza bardzo mi smakowała.