Sposób przygotowania:
Katarzynkowe ciasto o smaku amaretto1.
Biszkopt: ubić pianę, dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia.
2.
Blaszkę ( 24 cm x 24 cm ) wyłożyć papierem do pieczenia, a potem przelać ciasto.
3.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez 25 minut.
4.
Wystudzić biszkopt, a potem nasączyć likierem amaretto.
5.
Rozsmarować dżem z czarnej porzeczki na całej powierzchni.
6.
W misce ubić schłodzoną śmietanę, potem partiami dodawać ser oraz oba cukry.
7.
Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Chłodną dolewać do masy serowej i miksować na jednolitą całość.
8.
Połowę masy serowej wyłożyć na dżem porzeczkowy.
9.
Na masie poukładać pierniczki.
10.
Na pierniczki wyłożyć pozostałą masę serową.
11.
Udekorować gwiazdkami z czekolady. Wstawić do lodówki, najlepiej na cała noc.
12.
Smacznego !