Sposób przygotowania:
Katarzynkowe ciasto o smaku amaretto1.

Biszkopt: ubić pianę, dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia.
2.

Blaszkę ( 24 cm x 24 cm ) wyłożyć papierem do pieczenia, a potem przelać ciasto.
3.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez 25 minut.
4.

Wystudzić biszkopt, a potem nasączyć likierem amaretto.
5.

Rozsmarować dżem z czarnej porzeczki na całej powierzchni.
6.

W misce ubić schłodzoną śmietanę, potem partiami dodawać ser oraz oba cukry.
7.

Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Chłodną dolewać do masy serowej i miksować na jednolitą całość.
8.

Połowę masy serowej wyłożyć na dżem porzeczkowy.
9.

Na masie poukładać pierniczki.
10.

Na pierniczki wyłożyć pozostałą masę serową.
11.

Udekorować gwiazdkami z czekolady. Wstawić do lodówki, najlepiej na cała noc.
12.

Smacznego !