Sposób przygotowania:
Ciasto amaretto
Ze składników wymienionych obok upiecz niezbyt wysoki biszkopt. Na upieczony i ostudzony biszkopt ułóż namoczone w kawie i alkoholu biszkopty (ułóż je tak żeby miedzy nimi znalazło się miejsce na masę).
Przygotuj masę: Do miski wlej mleko skondensowane i ubijaj je mikserem do momentu aż stanie się jasne i gęste. Do spienionego mleka dodaj ubitą wcześniej śmietankę oraz rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę, całość delikatnie połącz, na koniec dodaj amaretto.
Gotową masę delikatnie wylej na biszkopt, wierzch wyrównaj łyżką i ułóż na nim ciasteczka amaretti, całość posyp kakao.
Przygotuj masę: Do miski wlej mleko skondensowane i ubijaj je mikserem do momentu aż stanie się jasne i gęste. Do spienionego mleka dodaj ubitą wcześniej śmietankę oraz rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę, całość delikatnie połącz, na koniec dodaj amaretto.
Gotową masę delikatnie wylej na biszkopt, wierzch wyrównaj łyżką i ułóż na nim ciasteczka amaretti, całość posyp kakao.
SylaUla