Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kaurma z ziemniaków (Gruzja)

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 1

Cebulę obrać, pokrajać w plastry, włozyć do rondla na rozgrzany tłuszcz, dodać

Kaurma z ziemniaków (Gruzja)

Składniki:

Kaurma z ziemniaków (Gruzja)

 

Sposób przygotowania:

Kaurma z ziemniaków (Gruzja)
Cebulę obrać, pokrajać w plastry, włozyć do rondla na rozgrzany tłuszcz, dodać obrane, pokrajane w cienkie plastry ziemniaki, oprószyć papryką, solą, pieprzem i tymiankiem. Wlać tyle wody, aby przykryła zawartość rondla. Przyktyć i dusić do miękkości. Gdy ziemniaki będą gotowe dodać drobno posiekany czosnek i zalać rozbitymi jajkami. Trzymać na ogniu kilka minut, dopóki jajka się nie zetną.