Sposób przygotowania:
Kawałki kurczaka w pikantnej panierce
Pierś z kurczaka kroimy na kawałki. Na przykład 8 z każdej piersi. Delikatnie rozgniatamy ręką i marynujemy. Czyli :solimy, dodajemy czosnek, polewamy jogurtem. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Panierkę przygotowujemy mieszając bułkę tartą z ostra papryką (OSTROŻNIE, ½ łyżeczki wystarczy). Kurczaka wyjmujemy z jogurtu i pakujemy do panierki, do jajka i jeszcze raz do panierki. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy. Podajemy z warzywami najlepiej marynowanymi.
Panierkę przygotowujemy mieszając bułkę tartą z ostra papryką (OSTROŻNIE, ½ łyżeczki wystarczy). Kurczaka wyjmujemy z jogurtu i pakujemy do panierki, do jajka i jeszcze raz do panierki. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy. Podajemy z warzywami najlepiej marynowanymi.