Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kawałki kurczaka w pikantnej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kawałki kurczaka w pikantnej panierce doskonałe z warzywami

Kawałki kurczaka w pikantnej panierce Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kawałki kurczaka w pikantnej panierce

 

 

Sposób przygotowania:

Kawałki kurczaka w pikantnej panierce
Pierś z kurczaka kroimy na kawałki. Na przykład 8 z każdej piersi. Delikatnie rozgniatamy ręką i marynujemy. Czyli :solimy, dodajemy czosnek, polewamy jogurtem. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Panierkę przygotowujemy mieszając bułkę tartą z ostra papryką (OSTROŻNIE, ½ łyżeczki wystarczy). Kurczaka wyjmujemy z jogurtu i pakujemy do panierki, do jajka i jeszcze raz do panierki. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy. Podajemy z warzywami najlepiej marynowanymi.
Kawałki kurczaka w pikantnej panierce
Kawałki pikantnego kurczaka pieczmy na złoty kolor