Sposób przygotowania:
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
Umyte pomidory kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka z grubym dnem, wlewamy niewielką ilość wody i dusimy na małym ogniu do momentu aż pomidory będą się rozpadać. Studzimy i przecieramy przez gęste sitko.
Umyte piersi z kurczaka kroimy w paski, podsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, dodajemy do pomidorów. Cebulę obieramy, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy do pomidorów. Obraną marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do sosu.
Kukurydzę odsączmy z zalewy, odsączonego ananasa kroimy w paski, dodajemy do sosu. Sos gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Wlewamy ocet, dodajemy musztardę koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku, gotujemy przez kilka minut.
Zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody.
Umyte piersi z kurczaka kroimy w paski, podsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, dodajemy do pomidorów. Cebulę obieramy, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy do pomidorów. Obraną marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do sosu.
Kukurydzę odsączmy z zalewy, odsączonego ananasa kroimy w paski, dodajemy do sosu. Sos gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Wlewamy ocet, dodajemy musztardę koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku, gotujemy przez kilka minut.
Zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody.
Magdalena88
Marika-