Sposób przygotowania:
Kawowe ciasto herbatnikowe
Żelatynę rozpuszczany w gorącej wodzie i studzimy.
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem.
Dno tortownicy wykładamy herbatnikami zamoczonymi w kawie. Na herbatniki wykładamy masę (ok 4-5 łyżki) przykrywamy warstwą namoczonych w kawie ciastek. Czynność tą powtarzamy,aż skończą nam się składniki. Ostatnią warstwą powinna być śmietana.
Posypujemy pokruszonymi herbatnikami i posypką czekoladową.
Wkładamy do lodówki na ok 3 godziny.
Smacznego.
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem.
Dno tortownicy wykładamy herbatnikami zamoczonymi w kawie. Na herbatniki wykładamy masę (ok 4-5 łyżki) przykrywamy warstwą namoczonych w kawie ciastek. Czynność tą powtarzamy,aż skończą nam się składniki. Ostatnią warstwą powinna być śmietana.
Posypujemy pokruszonymi herbatnikami i posypką czekoladową.
Wkładamy do lodówki na ok 3 godziny.
Smacznego.
zewa
gosiapiotrek23
Z owocami, super pomysł ;) mniam ;)