Sposób przygotowania:
Kawowe muffiny z jabłkiem
W jednej misce wymieszać razem mąkę, biały cukier, proszek do pieczenia i kawę rozpuszczalną - wymieszane razem składniki stanowią grupę produktów tak zwanych suchych, sypkich. Obrać jabłko ze skórki ( ja miałam bardzo duże jabłko, w przypadku mniejszych jabłek warto dodać 2 - 3 jabłka). Obrane jabłko pokroić w niezbyt dużą kostkę. W niedużej misce wymieszać razem olej, mleko oraz jajko i dodać do nich pokrojone jabłko - wszystkie te razem wymieszane produkty stanowią grupę składników zwanych mokrymi. Wymieszane razem mokre składniki przelać do wymieszanych razem składników proszkowanych, suchych. Wszystkie produkty połączyć razem, dobrze wymieszać za pomocą łyżki. Tak przygotowane surowe jeszcze ciasto nalewać do silikonowych foremek. Silikonowe foremki wypełnione ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec je około 35 minut (do tak zwanego suchego patyczka).