Sposób przygotowania:
Kawowe muffiny
Zmiksowac masło z cukrem (dokładnie - cukier muscovado ma tendecję do zbrylania się), potem z jajkami. Dodac mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą, kakao i kawę, ponownie zmiksowac. Na sam koniec dorzucamy rozpuszczoną (np. w kąpieli wodnej) czekoladę, miksujemy i w zależności od gęstości ciasta rozcieńczamy mlekiem (u mnie 3 łyżki). Ciasto powinno byc dośc gęste, ale w miarę swobodnie odchodzic od łyżki przy nakładaniu.
Piec ok. 20 minut w 200 stopniach.
Wyszło mi 10 naprawdę dużych muffinów, myślę, że spokojnie można rozłożyc do 12 czy nawet 15 papilotek.
Smacznego!
Piec ok. 20 minut w 200 stopniach.
Wyszło mi 10 naprawdę dużych muffinów, myślę, że spokojnie można rozłożyc do 12 czy nawet 15 papilotek.
Smacznego!