Sposób przygotowania:
Kawowy sernik
Ciasto: Kawę zalać gorącą wodą i wystudzić. Białka jajek ubić na sztywno, dodać cukier i jeszcze troszkę ubijać następnie połączyć z żółtkami i przesianą mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na koniec do gładkiego ciasta dodać olej i 1/4 szklanki kawy, delikatnie wszystko połączyć. Ciasto wylać do okrągłej formy. Piec około 35-40 min w temp. 180st Masa serowa: Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku i wystudzić. Ser zmiksować z cukrem i następnie ucierając dodać jogurt i na koniec żelatynę z mlekiem. Upieczone ciasto po wystudzeniu nakłuć w kilku miejscach i polać resztą kawy, po wsiąknięciu w ciasto kawy przeciąć je na dwa krążki, dolny posmarować gęstniejącą masą serową, przykryć drugim krążkiem i polać polewą czekoladową.