Sposób przygotowania:
Kawowy biszkopt.
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i ochładzamy. Masło ucieramy na puszystą masę i stopniowo dodajemy roztopioną czekoladę. Kawę rozpuszczamy w 1 łyżce gorącej wody i wlewamy do masy dalej miksując.Dodajemy cukier i 5 żółtek i miksujemy do jednolitej masy.
Przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i dalej miksujemy. Z białek ubijamy sztywną pianę i delikatnie dodajemy do masy.
Biszkopt wylewamy na blaszkę lub tortownicę. Pieczemy ok 25-30 min w 170 stopniach.
Przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i dalej miksujemy. Z białek ubijamy sztywną pianę i delikatnie dodajemy do masy.
Biszkopt wylewamy na blaszkę lub tortownicę. Pieczemy ok 25-30 min w 170 stopniach.