13sonya

13sonya

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Kebab Arabski

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Podajemy najlepiej z kuskusem i sosem czosnkowym i curry.

Kebab Arabski

Składniki:

Kebab Arabski

 

  • Składniki:
  • 500g mięsa mielonego (ja dałam indyka)
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • pieprz, sól
  • papryczka chili
  • natka pietruszki
  • trochę mąki i siemia lnianego
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Kebab Arabski
Mięso z indyka mielimy, a następnie dodajemy posiekaną na drobno cebulę, czosnek, papryczkę chili oraz natkę pietruszki i mieszamy. Formujemy kotleciki w formie cygar, dosypujemy odrobinę mąki oraz siemia lnianego, aby mięso było bardziej "ścisłe". Tak przygotowane kebaby pieczemy na grillu lub na ruszcie w piekarniku, bądź też smażymy na patelni z minimalną ilością oliwy.

Tagi:

mięso indyk