Sposób przygotowania:
Kebab z frytkami i bukietem surówek
Mięso obsypać przyprawa do kebaba dzien przed przygotowywaniem. Nabić ciasno na długie metalowe szpikulce do szaszłyka (można je pociąć na mniejsze kawałki żeby nie spadało). Mięso piec na grillu- powiesic szpikulec nie na siatce do pieczenia ale np. nad grillem czy w murowanym (ja tak zrobiłam) naczepić o takie boczne schodki. Należy uważać żeby do mięsa nie sięgnał ogień. Co jakis czas gdy boki będą upieczone ściągnąć patyk i ściąć wierzch mięsa. Powtarzac czynność aż upieczemy całość. Ścięte mięso wsypac na tackę do pieczenia na grillu i jeszcze chwile podpiec by było ciepłe. Ziemniaki obrać i pokroić na frytki. Usmazyć i posolić. Marchewkę obrac i zetrzec na tarce na grubych oczkach. Sałate i kapustę poszatkować. Ogórka obraca i pokroić. Pomidora pokroic w ćwiartki. Posypac koperkiem. Podawać wszystko razem ścięte i podgrzane mięso z frytkami i warzywami.
evita0007
A.B.