Sposób przygotowania:
Chilli z kurczakiem
Kurczaka pokrój w kostkę i obtocz w mące. Rozgrzej w dużym garnku o grubym dnie 2 łyżki oleju. Dodaj kurczaka i podsmażaj do uzyskania złoto-brązowego koloru. Ściągnij kurczaka i dodaj pozostałe 2 łyżki oleju. Następnie na rozgrzany tłuszcz przesyp cebulę, seler, marchew, rzepę i podsmażaj do czasu zeszklenia cebuli.
Dodaj czerwoną paprykę, jalapeno i czosnek i podsmażaj 1 minutę. Dodaj wino, melasę lub syrop i zagotuj. Wmieszaj kurczaka, cydr, pomidory, fasolę, bulion i liście laurowe. Przykryj garnek i gotuj przez około 45 minut – aż warzywa będą miękkie a kurczak dobrze ugotowany.
Dopraw do smaku. Podawaj z ryżem. Smacznego!
Przepis z Polsat Food Network
Dodaj czerwoną paprykę, jalapeno i czosnek i podsmażaj 1 minutę. Dodaj wino, melasę lub syrop i zagotuj. Wmieszaj kurczaka, cydr, pomidory, fasolę, bulion i liście laurowe. Przykryj garnek i gotuj przez około 45 minut – aż warzywa będą miękkie a kurczak dobrze ugotowany.
Dopraw do smaku. Podawaj z ryżem. Smacznego!
Przepis z Polsat Food Network