Sposób przygotowania:
Kebab z mięsem z kurczaka i surówką
Pierś z kurczaka kroimy w kawałki - kosteczki. Następnie bierzemy talerz i wysypujemy Delikat. Czosnek zagniatamy przez maszynkę do czosnku i wrzucamy na Delikat. Następnie Delikat z czosnkiem zgniatamy widelcem i posypujemy solą, jeszcze raz zgniatamy widelcem. Kawałki piersi z kurczaka obtaczamy w masie z Delikatem. Na patelnię nalewamy olej i wrzucamy kawałki piersi. Bierzemy miskę i kroimy owoce i warzywa. Pomarańcz obieramy z błonki i skórki, kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Kapustę pekińską myjemy, kroimy w plastry i wrzucamy do miski. Pomidora myjemy, kroimy w paski i wrzucamy do miski. Groszek opłukamy na durszlaku i wrzucamy do miski. Kukurydzę wrzucamy na durszlak, odcedzamy i wrzucamy do miski. Paprykę pokrojoną w paski kroimy w kostkę i wrzucamy też do miski. Usmażoną pierś z kurczaka wrzucamy do miski i łączymy wszystkie składniki razem. Skrapiamy sokiem z cytryny. Bułkę ciabattę przekrajamy na pół ale nie do końca i nakładamy surówkę (z miski z mięskiem). Na koniec polewamy sosem czosnkowym i ketchupem. Smacznego :)