Sposób przygotowania:
Keczup z cukinii i pomidorów
Cukinię zetrzeć na tarce z grubymi oczkami i wymieszać z solą, następnie odstawić na kilka godzin, aby cukinia puściła sok.
Cebulę pokroić w piórka, a paprykę w kostkę. Powstały sok odlać z cukinii ( nie musi być bardzo dokładnie) i dodać do niej cebulę z papryką oraz drobno pokrojony czosnek i suche przyprawy, postawić na gazie gotować około 20 minut.
Pomidory obrać ze skórki pokroić w kostkę i dodać do rozgotowanej cukinii i gotować kolejne 10 minut po tym czasie dodać ocet i koncentrat i gotować następne 10 minut po tym czasie całość zmiksować ( ewentualnie doprawić na ostrość) i przełożyć do małych słoiczków.
Pasteryzować około 10 minut.
Cebulę pokroić w piórka, a paprykę w kostkę. Powstały sok odlać z cukinii ( nie musi być bardzo dokładnie) i dodać do niej cebulę z papryką oraz drobno pokrojony czosnek i suche przyprawy, postawić na gazie gotować około 20 minut.
Pomidory obrać ze skórki pokroić w kostkę i dodać do rozgotowanej cukinii i gotować kolejne 10 minut po tym czasie dodać ocet i koncentrat i gotować następne 10 minut po tym czasie całość zmiksować ( ewentualnie doprawić na ostrość) i przełożyć do małych słoiczków.
Pasteryzować około 10 minut.