iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Keczup z cukinii i pomidorów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Keczup lub bardziej sos jak dla mnie jest smacznym dodatkiem do pizzy, zapiekanek czy na kanapki, nam smakował w roli sosu do makaronu.

Keczup z cukinii i pomidorów

Składniki:

Keczup z cukinii i pomidorów

 

Sposób przygotowania:

Keczup z cukinii i pomidorów
Cukinię zetrzeć na tarce z grubymi oczkami i wymieszać z solą, następnie odstawić na kilka godzin, aby cukinia puściła sok.

Cebulę pokroić w piórka, a paprykę w kostkę. Powstały sok odlać z cukinii ( nie musi być bardzo dokładnie) i dodać do niej cebulę z papryką oraz drobno pokrojony czosnek i suche przyprawy, postawić na gazie gotować około 20 minut.

Pomidory obrać ze skórki pokroić w kostkę i dodać do rozgotowanej cukinii i gotować kolejne 10 minut po tym czasie dodać ocet i koncentrat i gotować następne 10 minut po tym czasie całość zmiksować ( ewentualnie doprawić na ostrość) i przełożyć do małych słoiczków.

Pasteryzować około 10 minut.