kasia_0419

kasia_0419

Starszy Kucharz
[Przepisów: 51]

keks

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

pycha!pycha!pycha!.....pycha!

keks

Składniki:

keks

 

  • 15 dag margaryny
  • półtorej szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 5 jaj półtorej łyżeczki proszku do pieczenia
  • skórka i sok z połówki cytryny lub kwasek cytrynowy
  • 4 dag bakali
  • cukier puder
  • tłuszcz
  • tarta bułka

Sposób przygotowania:

keks
bakalie namoczyc w wodzie na ok. 1h i posiekac. Tłuszcz dokladnie utrzeć,stopniowo dodawać cukier,po 1 jajku i przesiana mąke z proszkiem do pieczenia. dodac cytrynę lub rozpuszczony kwasek cytrynowy,startą skurke i bakalie obtoczone w mące. Ciasto wymieszac i wlozyc do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec 60 minut w umiarkowanie rozgrzanym piekarniku. po upieczeie posypac cukrem pudrem

Tagi:

tarta keks ciasto