Sposób przygotowania:
Keks herbaciany
Do małej miseczki wsypać bakalie, wymieszać i zalać zimną herbatą. Odstawić na noc pod przykryciem. Następnego dnia bakalie odsączyć, herbatę zostawić. Jajka ubić z cukrem i nadal ucierając stopniowo dodawać odłożoną herbatę na
przemian z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przyprawami. Na końcu wsypać bakalie i wymieszać dokładnie łyżką.Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy w kształcie wieńca o średnicy 24 cm albo keksówce. Wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piec około 1 godziny.Po ostudzeniu i wyjęciu z formy posypać cukrem pudrem.
żródło: http://przystole.blox.pl/html/1310721,262146,169,170.html?1,1
przemian z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przyprawami. Na końcu wsypać bakalie i wymieszać dokładnie łyżką.Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy w kształcie wieńca o średnicy 24 cm albo keksówce. Wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piec około 1 godziny.Po ostudzeniu i wyjęciu z formy posypać cukrem pudrem.
żródło: http://przystole.blox.pl/html/1310721,262146,169,170.html?1,1
Sarenka