Sposób przygotowania:
Keks marmurkowy
Białka jaj ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka ubijamy na puszystą pianę osobno z cukrem i cukrem waniliowym,nie przerywając ucierania wlewamy cienkim strumieniem olej a następnie dodajemy śmietanę,oraz po łyżce mąki pszennej wymieszanej z proszkiem do pieczenia,wsypać mieloną skórkę pomarańczową pod koniec dodajemy stopniowo pianę z białek miksując na najniższych obrotach aby nie utracić struktury piany.Z ciasta odlać 1/3 objętości i dodać kakao zmiksować.Do pozostałego dodać budyń i wymieszać. Tak przygotowane ciasto wylewamy na przemian jasne i ciemne do natłuszczonej podłużnej foremki keksowej lub wyłożonej pergaminem o wym 12/ 29 cm wkładamy ciasto do piekarnika i pieczemy 45 minut w temp 170*c. Po wyjęciu i wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem.
zewa
2milutka
A żebyś wiedziała Ewciu..:)
zbysiowa
jaNina
2milutka
Dziękuję...:)
monikaT83
edytaha
edytaha
No widzisz Agatko, kopa mi dać, bo piszę głupoty :(
2milutka
haha Edytko Mam nadzieję ze nic nie piłaś..:D